
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Ordu’da 28 bin rekolte kaybı ile 167 bin ton fındık olmasının ön görüldüğünü belirterek 30 TL altındaki bir fiyatı kabul etmeyeceklerini söyledi. Akça, Ordu rekoltesine de şerh koyan ihracatçılara sert tepki gösterdi.
İHRACATÇI ŞERH KOYMUŞ AMA…
Altınordu Ziraat Odası’nda basın toplantısı düzenleyen Akça, şöyle konuştu: “Resmi olarak Ordu ilinin rekoltesi 167 bin 300 tondur. Geçen sene 195 bin ton olarak açıklanmıştı. Bu seneki rekolte geçen seneki rekolteden 28 bin ton daha düşük tespit edildi. Resmileşen rekolte imza altına alındı. Aldığımız bilgilere göre ihracatçı birliğindeki arkadaşlar bu rekolteye şerh düşmüşler. Rekoltenin 200 bin ton olarak gerçekleşeceğiyle alakalı bir söylemde bulunmuşlar. Biz her zaman resmi rekoltenin Tarım İl Müdürlüğü’nün oluşturacağı komisyon tarafından belirlenir diye ısrarla her defasında dile getiriyoruz. bu oluşan rekolte de resmidir. Artık bunun dönüşü yoktur.
30 TL’ ALTINI KABUL ETMİYORUZ
Ankara’da fındıkla ilgili taleplerimizi dile getirmiş, 30 TL’nin altında bir fiyatı kabul etmediğimizi belirtmiştik. Bunu da özellikle Ordu, Giresun, Trabzon, yani Doğu Karadeniz’i kapsayan bir maliyet hesaplaması yaptık. Buda 22 lira 85 kuruştu. Bunun üstüne refah payını koyarak 30 TL’nin altında oluşacak bir fiyatın üreticiyi memnun etmeyeceğini dile getirdik. Zannediyorum en kısa zamanda fındık başlamadan Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanacaktır. Ben üreticiyi memnun edecek bir fiyat olacağını düşünüyorum. Batı Karadeniz’de rekolte tespit çalışmaları sürüyor. Biri iki günü biter. Türkiye rekoltesi bundan sonra ortaya çıkacaktır. ” 7’de Kaan Özel
Yorum Yazın