
Sayın Karaismailoğlu,
Öncelikle Ulaştırma Bakanlığının Ordu’daki çalışmaları, özellikle de Ordu Çevre Yolu için teşekkür ediyoruz. Ancak sayın bakanımız devam eden projelerin yanında başlanmasını beklediğimiz, büyük sorun yaşadığımız yeni projeler var. En büyük beklenti de Samsun-Sarp Demiryolu projesi. Bu projenin ilk etabı SAMSUN-ORDU DEMİRYOLU PROJESİ.
Proje ihalesi önce yapıldı sonra iptal edildi. Tekrar ihaleye çıkacağı söylendi aradan bir yıl geçti proje ihalesi yapılmadı. Geçtiğimiz hafta yapılan Ulaştırma Şurası’nda bu konu dile bile gelmedi. Üzgünüz maalesef.
Bakanımız bölgeyi çok iyi biliyor. Karadeniz otoyolu yükünü bugün dahi taşıyamıyor. Sağ şerit tır ve otobüslerle dolu. En yakın komşularımız Samsun’a, Trabzon’a önümüzdeki yıllarda konvoyla gidip geleceğiz. Dünyada ve son yıllarda Türkiye’de de karayolundan çok DEMİRYOLUNUN cazibesi tekrar anlaşıldı. Bugün uçaklarla yarışan, saatte 600 km yapabilen hızlı trenler var. Gelecek karayolu değil DEMİRYOLU.
Türkiye Cumhuriyeti çok yakında 100. yılını kutlayacak. Bölgenin Türkiye Cumhuriyeti’nden demiryolu alacağı var. Samsun-Sarp Demiryolu projesi bölgenin en önemli projesi. Hayali bile müthiş. Samsun’a, Trabzon’a 30 dakikada ulaşmak… Bunu ben Japonya’da yaşadım. Şimdi yeni yeni Türkiye de hızlı trenle buluşuyor. Özetin özeti haklı olduğumuz bir projenin hayata geçmesini istiyoruz.
Üstelik AK Partili bakanlar, başbakanlar SAMSUN-ORDU DEMİRYOLU PROJESİ’nin sözünü verdiler 10 yıl önce. Sayın bakanımız da Ordu ziyaretinde ‘Samsun-Sarp Demiryolu gündemimizde çalışıyoruz’ demişti. Müjde bekliyoruz. Tekrar tekrar hayal kırıklığı yaşamak istemiyoruz. Ordu’dan selamlar, sevgiler, saygılar.
Ordu Olay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Zeki Mesut Özel
Yorum Yazın