
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor tesisleriyle ilgili gelen eleştirilere “5 milyon kişiye yüzmek öğrettik. 650’ye yakın havuz var Türkiye’de” karşılığını verdi. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise “Yüzme bilmeyen projesi ile ilgili dedikodudan bahsetti. Elimde listesi var. Bu listede yatağa bağımlı insanlar, 2 aylık çocuklar, ölmüş insanlar var" dedi.
Kasapoğlu: 5 Milyon Kişiye Yüzme Öğrettik! Adıgüzel: Yatağa Bağımlı Olanlar Var
TBMM Genel Kurulu'nda TBMM, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Danıştay ve Yargıtay 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ve 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor.
ÜNİVERSİTEDEN MAHRUM KALMIŞ GENÇLER VARDI
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlığının bütçesine ilişkin şunları söyledi: 5 milyon kişiye yüzmek öğrettik. Yüzme bilmeyen kalmasın diyoruz. Yüzme bilmeyen herkese de yüzme öğretmeye devam edeceğiz. Varsa parlamentoda da yüzme öğrenmek isteyen öğretelim. 650'ye yakın havuz var Türkiye'de.”
LİSTEDE YATAĞA BAĞIMLI İNSANLAR VAR
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise Bakan Kasapoğlu'na “Yüzme bilmeyen projesi ile ilgili dedikodudan bahsetti. Elimde listesi var. Bu listede yatağa bağımlı insanlar, 2 aylık çocuklar, ölmüş insanlar var. Bilgisayar kabul etmiyor arkadaşlar. Biraz önce İzmir'den yine bir eczacı hanım ile görüştüm, sadece bir derneğe üye yüzme öğrendiğinden haberi yok. Spor il müdürlerine baskı yapılarak, okullarından listeler geliyor. T.C. numarası 12, T.C. numarası 5 numara. Bunları zorla kaydettiriyorlar. Yalan söylemek, yalan kayıt girmekle nasıl yüzme öğretiyorsun sen” şeklinde yanıt verdi.
Yorum Yazın