
Abone ol
Fındıkla Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Konseyi (INC) toplantısında 760 bin ton olarak açıklanan 2022 ürünü tahmini fındık rekoltesi beraberinde tartışmaları da başlattı. Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, bu yıl ki Türkiye fındık rekoltesinin 550 bin tonu geçmeyeceğini söyledi.
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık üreticisinin bu yıl bahçesine gübre atamadığını ifade ederek, "Üreticiler çok pahalı olduğu için yüzde 80’i gübre atamadı.
Yeterli beslenme olmayınca fındık nasıl olacak' dedi. Karan, tahmini fındık rekoltesinin 760 bin ton olarak açıklayan çevrelere ise" Siz üretim kısmını bize bırakın, fındığı işleyip satarak daha çok katma değer katın" şeklinde konuştu. Karan, fındıkta Temmuz ve Ağustos aylarında dökülmeler yaşandığına da dikkat çekerek, "Şu anda rekolte tahmininde bulunmak fal açmaya benziyor" dedi.
Yorum Yazın