5 Aralık Türkiye Cumhuriyeti İnkılaplarından "Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkının Verilmesi " şeklinde anılan gündür. Anadolu Topraklarında Cumhuriyet öncesinde Fatma Aliye, derneğimizin kurucusu Neziha Muhittin ve Halide Edip Adıvar gibi kadınlarımız "Kadın Hakları” ile çok yoğun çalışmalar yapmıştır.
Kadınlarımız savaşlarda cepheye giden erkeklerin yerine işçi, memur kadrolarında çalışmış cephe ve cephe gerisinde önemli görevler üstlenmiştir.
Cumhuriyet sonrasında, ulu önderimiz Atatürk’ün yani sıra aydın Türk erkek ve Kadınlarının yoğun çabalarıyla Türk Kadını "Seçme ve Seçilme Hakkı”nı kazanmıştır.
Biz Kadın dernekleri olarak bu konudaki çalışmaları iyi bilmek ve doğru olanı yapmak zorundayız. Tarihimize sahip çıkmalıyız. 99 yıldır Kadın Hak Temelli bir dernek olarak çalışmalarını sürdüren Türk Kadınlar Birliği kamuoyunu aydınlatmayı bir görev adlettmiştir.5 Aralık bize aittir.
Bu güne “DÜNYA Kadın Hakları” günü demek tarihimize saygısızlıktır.
5 Aralık Türk Kadınının "Seçme ve Seçilme Hakkı”nı kazanması günüdür.
88. yılımız kutlu olsun.
Yorum Yazın